SHOP Læsebriller Brillepakker Indkøbskurv
0 genstande
CART

Aldersbetinget langsynethed: 5 tegn og løsninger

Hvis du læser denne artikel kender du sikkert fornemmelsen. Teksten på din telefon er utydelig og inderst inde ved du måske godt hvorfor.

Er du under 40 er det sikkert fordi du har tabt din telefon og skærmen er gået i stykker, men er du over 40 er der en god chance for at det er dine øjne der er problemet.

Med alderen mister øjenlinsen noget af sin elasticitet hvilket gør det sværere at fokusere på fx bogstaver i en avis eller på en telefon.

Den tekniske betegnelse for dette er presbyopi, men du kender det sikkert bedre som aldersbetinget langsynethed eller alderssyn.

Har du brug for læsebriller?

Hvis du har svært ved at læse en bog uden at holde den i udstrakte arme er du formentlig ramt af aldersbetinget langsynethed og kan have brug for læsebriller.

Men for at være helt sikker får du her 5 tegn på at du har brug for læsebriller:

  1. Hovedpine – Hvis du let får hovedpine og trætte øjne er det ofte et tegn på at du har fået alderssyn og kan have brug for læsebriller. Læsebriller kompenserer for linsens manglende elasticitet og ”genopretter” dit normale syn.
  2. Den praktiske prøve – Hvis du spiller kort, binder fluer eller har en anden hobby der kræver godt syn har du sikkert oplevet at det kan knibe med præcisionen. Den manglende præcision kan ødelægge meget af den glæde du ellers oplever… men heldigvis kan et par gode læsebriller genskabe din oprindelige passion.
  3. Læseprøven – Hvis dine arme ikke er lange nok er læsebriller din nye bedste ven. Prøv et par af vores billige læsebriller du kommer ikke til at fortryde det.
  4. Online synstest – Vores online synsprøve tager ikke mange sekunder at gennemføre, men den giver et godt fingerpeg om hvorvidt du har behov for læsebriller.
  5. Øjenlægen – Har du mistanke om at der er noget alvorlig galt med dine øjne skal du altid kontakte en læge. Øjensygdomme som aldersrelateret maculadegeneration (AMD), grøn stær (glaukom) og grå stær (katarakt) skal tagets alvorligt, men aldersbetinget langsynethed kan heldigvis klares med et par gode læsebriller.

Prøv vores læsebriller

Hos BrilleBiksen finder du kvalitets læsebriller til fornuftige priser – vi er faktisk så skråsikre på kvaliteten at hvis du efter 30 dage ikke er 100 % tilfreds med dine briller sender du dem bare tilbage, så refundere vi dit beløb.