SHOP Læsebriller Brillepakker Indkøbskurv
0 genstande
CART

Langsynet plus eller minus? Find svaret her

Hvordan finder du af at du er langsynet?

At være langsynet betyder, at man har svært ved at se ting klart som et tæt på øjnene hvorimod hvad der befinder sig længere væk fra øjnene ser man tydeligt. De fleste mennesker bemærker første gang at der er noget galt når der opstår problemer med at læse uden at bogen eller avisen skal langt væk fra ansigtet.

For at kompenserer for det dårligere syn klemmer man ofte øjnene sammen for at se skarpere. Det fører ofte til trætte og anstrengte øjne, kan give hovedpine og er selvfølgelig ikke en holdbar løsning.

Langsynet hvad nu?

Du skal nu finde ud af, hvilken brillestyrke du har brug for så der bliver kompenseret for din langsynethed.

Du kan:

  1. Opsøge en øjenlæge og få bestemt din synsstyrke
  2. Gå til en optiker og få bestemt din synsstyrke
  3. Tage en online synstest
  4. Besøge en butik, der sælger læsebriller og prøve forskellige brillestyrker

Mange mennesker foretrækker, at finde ud af tingene selv, men det er en god ide at gå til en øjenlæge eller optiker for en professionel synstest. Man behøver jo ikke købe brillerne der hvor man får testet synet. I stedet kan man købe læsebrillerne på nettet hos BrilleBiksen.dk, hvor man sparer penge og kan få brillerne leveret hjem til dig.

Vær opmærksom på, at langsynethed ikke bliver bedre med alderen, så det kan være nødvendigt at skifte læsebrillerne ud med ”stærkere” briller jo ældre man bliver.

Så er langsynet plus eller minus?

Mange mennesker der bruger læsebriller er rent faktisk ikke klar over om de bruger plus eller minus styrke fordi de selv finder de briller, der kompenserer for deres dårligere syn.
Den måleenhed som bruges i forbindelse med måling af langsynethed kaldes Dioptrier (D), hvilket er linsens brydningsevne dvs. evnen til at bøje lyset, der passerer gennem linsen.

Langsynethed angives i plus. Omvendt angives nærsynethed så i minus.

For at beregne styrken benyttes en formel, der hedder Dioptri = 1 divideret med synsafstanden målt i meter, altså hvor langt væk du må holde teksten for at kunne læse den optimalt.

Jeg er langsynet med bruger ikke briller, er det skadeligt?

I følge videnskaben er det ikke skadeligt for voksne at gå uden briller (selvom de ser bedre med dem). Der er til gengæld forskning der viser, at hvis du bruger for høj styrke så kan dit syn forværres. Derfor er det vigtigt at du vælger den rigtige styrke til dine nye læsebriller.

(kilde: videnskab.dk)

Er gammelmandssyn og langsynethed det samme?

Gammelmandssyn også kaldet Presbyopi er ikke det samme som langsynethed kaldet Hypermetropi. Langsynethed kan optræde fra barnsben, hvorimod gammelmandsyn som regel kommer når man er mellem 40 og 50 år gammel. Man kan ikke længere se skarpt på afstand uden briller eller kontaktlinser og flytte sit fokus ind på normal læseafstand. Også her kan læsebriller være en løsning.

(kilde: ojenforeningen.dk)

Køb af læsebriller på nettet

BrilleBiksen.dk tilbyder dig kvalitets læsebriller i styrkerne +1,0 til +3,5. Nu er briller jo ikke bare briller og man vil jo gerne se godt ud. Derfor kan vi tilbyde dig både klassiske briller i tidløst retro-design og livsstilbriller i de moderigtige farver. Modellerne er unisex så de klæder både damer og herrer.

Vores læsebriller er fremstillet af kvalitets materialer, der sikrer dig en behagelig oplevelse uanset om du kigger på mobil telefonen, kigger på computer skærmen en læser en bog.